Meteen naar de inhoud

The Slow Brand Movement, gevestigd te Tilburg, is onderdeel van kleingeschreven: eenmanszaak in Detailhandel (kleingeschreven) en Organisatieadviesbureau (The Slow Brand Movement) en verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergeven in dit privacybeleid dat van toepassing is op het gebruik van de website ‘theslowbrandmovement.nl’  en de daarop ontsloten dienstverlening van The Slow Brand Movement.

Via onderstaande contactgegevens kun je schriftelijk of telefonisch contact opnemen bij vragen/opmerkingen of klachten rondom het privacybeleid:
The Slow Brand Movement
Renée de Bruin
Broekhovenseweg 177
5021 LD Tilburg
(geen bezoekadres)
+31(0)6 17 024 500
www.theslowbrandmovement.nl 

Renée de Bruin is verantwoordelijk voor je gegevensbescherming bij The Slow Brand Movement. Je bereikt haar via: renee@theslowbrandmovement.nl

Over dit privacybeleid
Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van The Slow Brand Movement. Je dient je ervan bewust te zijn dat The Slow Brand Movement niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen (zoals van social media). Door gebruik te maken van deze website geef je aan het privacybeleid van The Slow Brand Movement te accepteren.

Met het publiceren van deze versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies.

The Slow Brand Movement respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je verschaft vertrouwelijk wordt behandeld en bij The Slow Brand Movement in veilige handen is.

Veiligheid
Alle activiteiten op onze website vinden plaats via een beveiligde (SSL) verbinding. Deze veilige verbinding kun je herkennen aan het groene slotje voor de URL in de adresbalk van de browser.

The Slow Brand Movement zal nooit contact met je opnemen om te vragen naar persoonlijke gegevens, wachtwoorden of pincodes wanneer je een product koopt of hebt gekocht in de online shop van The Slow Brand Movement. In sommige gevallen sturen we je een e-mail wanneer bijvoorbeeld je adres bij een bestelling niet klopt of wanneer je bepaalde benodigde informatie bent vergeten in te vullen. 

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

  • Zodra je gebruik maakt van onze diensten en/of wanneer je deze gegevens zelf verstrekt heeft The Slow Brand Movement de volgende persoonsgegevens van je:
    • Voor- en achternaam;
    •  Adresgegevens;
    •  Telefoonnummer;
    •  E-mailadres;
    • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt tijdens (chat-, mail-, whatsapp-, andere elektronische of telefonische) correspondentie of bij vrijwillige inschrijving voor de nieuwsbrief (ook wel Snail Mail genoemd bij The Slow Brand Movement)
      • Deze gegevens zijn onder meer nodig om onze dienstverlening als opdrachtnemer uit te kunnen voeren en worden ons ook wettelijk verplicht in het kader van de belastingaangifte. Daarnaast geven ze de mogelijkheid om:
        • Bij afname van een (online) product uit de webshop van The Slow Brand Movement je betaling te kunnen afhandelen en het (online) product fysiek (bijvoorbeeld thuis of op kantoor) al dan niet online (in je mailbox) toe te kunnen zenden.
        • Om je te kunnen informeren over wijzigingen in producten en diensten.
  • The Slow Brand Movement ontvangt ook persoonsgegevens uit volgende bronnen: 
    • Reacties
      Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.
      • Gravatar
        Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.
    • Media
      Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.
    • Cookies
      The Slow Brand Movement gebruikt alleen technische en functionele cookies naast analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Wanneer je de website bezoekt kan enige tekstuele informatie worden opgeslagen (op je eigen computer, tablet of smartphone) in de vorm van een cookie om je automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Hiermee slaan we geen persoonlijke informatie op, dit is puur een hulpmiddel om het voor jou makkelijker te maken websites snel te bekijken. Je kunt cookies in- en uitschakelen en / of verwijderen in je eigen browser. Het uitschakelen van cookies beïnvloedt wel het gebruik van onze website en webshop. Hierbij is het mogelijk dat bepaalde elementen niet meer optimaal functioneren.
      • Wanneer je een reactie achterlaat op de website van The Slow Brand Movement, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.
      • Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.
      • Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.
    • Ingesloten inhoud van andere websites
      Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.
      • Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website
    • (Google) Analytics
      We maken gebruik van Google Analytics cookies. Onze Google Analytics cookies helpen ons om de website te verbeteren en zijn geanonimiseerd. Via Google Analytics kunnen wij het aantal bezoekers zien, we kunnen zien op welke pagina mensen de website verlaten en we kunnen bijvoorbeeld zien naar welke producten, diensten of blogs er vaker gekeken wordt. Dit zijn maar enkele voorbeelden, wij gebruiken deze gegevens alleen voor onze eigen statistieken en om een gerichter aanbod/betere dienstverlening aan te kunnen bieden.

      Hiervoor hebben we onderstaande privacy maatregelen getroffen:
      • Een bewerkersovereenkomst met Google gesloten;
      • Het laatste octet van het IP-adres is gemaskeerd;
      • ‘gegevens delen’ met Google is uitgezet;
      • Er wordt geen gebruik maakt van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Als je jonger bent dan 18 jaar
Onze website is voor iedereen toegankelijk. Maar als je jonger bent dan 18 jaar mag je volgens de wet geen persoonlijke gegevens verstrekken aan ons zonder toestemming daarvoor te hebben gekregen van je ouder(s) of voogd(en). Het is voor ons niet mogelijk om dit te controleren zonder je om verdere gegevens te vragen. Verstrek ons daarom geen gegevens als je deze toestemming (nog) niet hebt gekregen. Mochten wij bij het ontvangen van je gegevens, om welke reden dan ook, het vermoeden hebben dat je nog geen 18 bent, dan zullen we contact met je opnemen en navraag doen.

Met wie we jouw gegevens delen

De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van webapplicaties welke wij gebruiken ten behoeve van onze dienstverlening en webwinkel. Dit zijn partijen waar wij mee samenwerken:

  • Mollie is onze betaalprovider. Het beveiligde systeem van Mollie zorgt ervoor dat je als klant op een veilige manier kan betalen via de diverse betaalmethoden (zoals bijvoorbeeld Ideal, Paypal, bankoverschrijving, etc.). Bekijk hier het privacybeleid van Mollie.
  • Mailchimp is het systeem dat we gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrieven. Wanneer jij je aanmeldt via de webshop (bijvoorbeeld bij het plaatsen van een bestelling of via je account) geef je automatisch akkoord voor de nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op ieder moment uitschrijven. Neem hiervoor contact met ons op óf klik op “uitschrijven” onder een ontvangen nieuwsbrief. We hebben voor het versturen van een nieuwsbrief alleen je e-mail adres nodig en je naam. Verder vragen wij geen andere gegevens. Bekijk hier het privacybeleid van Mailchimp.
  • WordPress & WooCommerce vormen de providers van onze website en webshop.
  • e-Boekhouden is het systeem dat we gebruiken voor boekhouden, factureren, offertes, urenregistratie, relatiebeheer.  Bekijk hier de algemene voorwaarden van e-Boekhouden  met in artikel 18 t/m 29 de verwerkersovereenkomst.

Ook de door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

Hoe lang we jouw gegevens bewaren
The Slow Brand Movement slaat persoonsgegevens veilig op bij de hostingpartij Mijndomein

Persoonsgegevens worden bewaard zolang het nodig is om onze diensten uit te kunnen voeren. In de meeste gevallen betekent dit tot de dienstverlening beëindigd is. Gegevens worden maximaal 7 jaar bewaard, op basis van de wettelijke bewaartermijn, tenzij we wettelijk verplicht zijn om gegevens voor een langere periode te bewaren of als een langere bewaring nodig is om activiteiten uit te voeren. De gegevens die niet meer nodig zijn, worden verwijderd. Na de wettelijke bewaartermijn, worden alle gegevens verwijderd.

  • Voor gebruikers die zich op onze site registreren, slaan we persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken, het is echter niet aan ons om de gegevens te vernietigen (uiteraard wel op jouw verzoek). 
  • Wanneer je een e-mail of een bericht naar ons verzendt, is het mogelijk dat we deze berichten bewaren. Soms vragen wij naar jouw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk jouw vragen te verwerken en jouw verzoeken te beantwoorden. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

  • Exportbestand 
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt.
  • Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief
    Onderaan iedere mailing vindt je de mogelijkheid om jouw gegevens aan te passen of om je af te melden. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met ons als je je eerder wilt uitschrijven.

  • Inzage, corrigeren of verwijderen
    Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve-, wettelijke- of beveiligings-doeleinden. Je kunt hiervoor mailen naar renee@theslowbrandmovement.eu. Hierbij vragen we je om een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen waarbij je je pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, je paspoortnummer en je BSN-nummer zwart/onleesbaar maakt ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maximaal binnen vier weken, op je verzoek.

    • Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken. In het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvang je in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren.

Autoriteit Persoonsgegevens
Je hebt te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat wij je persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Waar we jouw gegevens naartoe sturen
Reacties van bezoekers worden gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service van WordPress.

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben
Wij zijn als webondernemer verplicht om bij bepaalde datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijk datalek zullen wij onze klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

Geautomatiseerde besluitvorming
The Slow Brand Movement neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die puur worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, dus zonder tussenkomst van personen.

Openbaarmakingsverplichtingen van de industrie

  • Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek
    In voorkomende gevallen kan The Slow Brand Movement op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van je gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege.


Veranderingen

Dit privacybeleid is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze website. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze website kunnen leiden tot wijzigingen in dit privacybeleid. Het is daarom raadzaam om regelmatig dit privacybeleid te raadplegen.

Laatst gewijzigd op 20 oktober 2020